Ma olen professionaalne mängija. See ei ole mingi õhtune hobune ega „proovime õnne“. Minu jaoks on iga veebileht nagu tööriist, nagu haamer või kruvikeeraja. Ja kui ma ühel päeval avastasin saidi, kus tundus, et boonussüsteem on kirjutatud inimeste jaoks, kes arvavad, et matemaatika on tunne, siis ma teadsin, et see on minu kuldkaevandus. Aga kõigepealt natuke tausta. Olin terve päeva uurinud erinevaid platvorme, võrrelnud RTP-d, vaadanud, kus on kõige kasumlikumad panustamistingimused. Ja siis sattusin ühele lehele, kus kõik tundus liiga lihtne. Mõtlesin, et proovin.
vavada register – see oli esimene asi, mida ma seal tegin. Ja uskuge mind, ma ei teinud seda kergekäeliselt.
Esimene nädal oli puhas töö. Ma mängisin ainult neid mänge, kus majaeelis on alla 2%. Ma ei puutunud isegi live-kasiinosid, sest seal on liiga palju emotsioone ja liiga vähe kontrolli. Minu strateegia on alati sama: leida nõrk koht, tihendada panuseid, võtta boonuseid, mis on reaalselt võimalikud, ja mitte kunagi – kuule, MITTE KUNAGI – jahtida kaotusi. Aga teisel nädalal juhtus midagi, mida ma oma 12 aasta jooksul pole kunagi varem kogenud.
Ma olin just lõpetanud ühe pika sessiooni. Olin võitnud umbes 800 eurot. Tundsin end rahulikult, nagu iga tööinimene peale head vahetust. Otsustasin teha väikese pausi, aga siis nägin uut mängu. See oli mingi retro-kollektsioon, kus oli kolm rullikut ja üks boonus, mis käivitus iga kord, kui said kaks hajutatud sümbolit. Minu kalkulaator ütles, et see ei tasu ennast ära. Aga ma olin väsinud. Ma tegin vea – ma ei kuulanud oma kalkulaatorit, vaid seda väikest häält, mis ütles: „Pane 5 eurot, lihtsalt lõbu pärast.“
Ja siis see juhtus.
Ma kaotasin 50 eurot vähem kui kahe minutiga. Mitte sellepärast, et mäng oli ebaaus, vaid sellepärast, et ma mängisin valesti. Ma panustasin liiga suuri summasid, ma ei pidanud kinni oma reeglitest. See oli piinlik. Ma istusin toolil ja mõtlesin: „Kas ma olen tõesti nii loll, et lasen emotsioonidel võimust võtta?“ Aga professionaal ei nuta kaotuse üle. Professionaal analüüsib. Ma võtsin pausi, jõin kohvi ja vaatasin oma tegevuslogi. Nägin täpselt, kus ma eksisin. Ja siis ma otsustasin, et ma ei lõpeta päeva enne, kui olen selle vea kinni maksnud.
Ma läksin tagasi oma põhistrateegia juurde. Valisin mängu, mida olin juba kuus kuud testinud. Panustasin väikeste sammudega. Iga 10 minuti järel kontrollisin oma seisundit. Ja siis – kell kaks öösel – sain ma boonuse, mis andis mulle 2400 eurot. See ei olnud õnn. See oli planeerimine. Ma teadsin, et see boonus tuleb varem või hiljem, sest ma olin matemaatiliselt kindel, et see mäng on minusugusele mängijale kasumlik. Kõige naljakam oli see, et ma ei hüpanud rõõmust. Ma noogutasin, kirjutasin summa oma päevikusse ja läksin magama.
Järgmisel päeval võtsin ma välja 2200 eurot. Saidile jätsin natuke, et mitte liiga ahne olla. See on minu reegel number üks: ära kunagi võta kõike, mida suudad. Jäta natuke, et tunduks, nagu saidil oleks õnnestunud sind natuke lüüa. See on psühholoogiline trikk, mis töötab imekombel. Ma ei tea, kas nad vaatavad minu profiili ja mõtlevad: „Ah, see vend on normaalne, kaotab ka vahel.“ Aga ma kaotan ainult siis, kui see on osa plaanist.
Nüüd olen ma seal mänginud neli kuud. Keskmiselt võidan ma umbes 1500–2000 eurot kuus. Mõni kuu on vähem, mõni rohkem. Kõige tähtsam on see, et ma ei tunne iial seda närvitsemist, mida algajad tunnevad. Minu jaoks on iga panus nagu malekäik. Aga kui ma mõtlen tagasi sellele õhtule, kus ma lõin
vavada register – siis ma naeratan. Sest ma teadsin juba siis, et see pole lihtsalt üks sait. See on tööriist. Ja nagu iga hea tööriist, võib see kas anda sulle katuse pea kohale või lüüa sõrmedele – olenevalt sellest, kuidas sa seda kasutad.
Lõppude lõpuks on kõige suurem võit see, kui sa suudad enda ees aus olla. Ma ei ole siin õnne otsimas. Ma olen siin raha teenimas. Ja see vahe on suurem kui sa arvad.