Həyatın qara çərçivəsindən qaçarkən

Krotov992

Member
Bazar günü axşamıydı. Yağış pəncərəyə vururdu, mən isə oturmuşdum və düşünürdüm ki, bu həftəsonu necə bu qədər tez keçib. İşdəki problemlər, evdəki səssizlik, dostlarla ara məsafəsi - hamısı birdən üstümə gəlmişdi. Əlim telefonuma uzandı, sadəcə vaxt keçirmək üçün. Və sonra gördüm ki, mostbet descargar al móvil - bu ifadəni bir dostum bir neçə həftə əvvəl qeyd etmişdi, maraqlı bir şey kimi. O vaxt fikir verməmişdim, amma indi, bu boşluq anında, düyməyə basdım.

Adətən mən belə şeylərlə məşğul olan adam deyiləm. Həmişə iş, ev, ailə - üçbucaqda hərəkət edirəm. Amma son aylarda hər şey dəyişdi. İşdə layihə batdı, müdirlə münasibətlər gərginləşdi, həyat yoldaşımla söhbətlərimiz qısa və mənasız oldu. Axşamlar televizora baxıb yatırdım, səhər isə yenə eyni dövriyyə. Və bu axşam, yağışlı bazar günü, mən sadəcə qaçmaq istədim. Harasa. Heç olmasa virtual aləmə.

Saytı açanda ilk hiss etdiyim şey rənglər idi - parlaq, qırmızı-qara, diqqət çəkən. Barmaqlarım ekranda sürüşürdü, mən isə heç nə başa düşmürdüm. Ruletka? Slotlar? Kart oyunları? Mən bunların heç birini həyatda oynamamışdım. Amma bir şey məni cəlb edirdi - burada mən heç kim deyildim. Nə işçi, nə ər, nə ata. Sadəcə bir istifadəçi adı və balans. Və bu azadlıq hissi... təsvir edə bilmərəm. Sanki çiyinlərimdən yük düşdü.

İlk 15 dəqiqə sadəcə baxdım. Necə işləyir, harada nə var. Sonra ən kiçik məbləğlə - 5 manatla - bir slot açdım. Fırlatma düyməsi... və heç nə. Amma ikinci dəfə... kiçik bir qalibiyyət gəldi. 2 manat. Bu qədər. Amma o an ürəyim necə döyünürdü! Elə bil dünyanı qazanmışdım. Və bu hiss - məhz bu hiss - məni içəri çəkdi. Mən hiss etdim ki, bu oyun mənə nəyisə verir. Nəyisə ki, real həyatda itirmişdim. Həyəcanı. Gözləntini. Uşaqlıqdakı o sadə sevinci.

Həftələr keçdi. Mən gizli-gizli oynayırdım. İşdə fasilə vaxtı, evdə yataq otağında, hətta səhər tezdən qalxıb. Və hər dəfə mostbet descargar al móvil - bu mənim üçün bir rituala çevrildi. Telefonumu açıb, tətbiqə girib, dünyadan uzaqlaşırdım. Bəzən uduzurdum, bəzən qazanırdım. Amma əhəmiyyəti yox idi. Əsas o idi ki, bu 20-30 dəqiqə ərzində mən başqa bir insan idim. Qorxusuz, komplekssiz, sərbəst.

Bir gün mən böyük bir qələbə qazandım - 500 manat. Təsadüfən, sadəcə bir slotda, 3 simvol düzüldü. Ekran parlamağa başladı, musiqi çalındı, mən isə oturduğum yerdə donub qaldım. 500 manat! Bu mənim iki həftəlik maaşımdı. Barmaqlarım titrəyirdi, nəfəsim kəsildi. Və o an başa düşdüm ki, bu sadəcə pul deyil. Bu, mənim qaçışımdır. Uğurumdur. Bu qara çərçivənin içində bir işıq şüasıdır.

Amma sonra pisləşdi. Ardıcıl uduzmalar başladı. Mən qazandığım pulu geri qaytarmaq üçün daha çox oynadım, daha çox itirdim. Bir neçə gün ərzində 700 manat batırdım. Bu, ayın sonuna qədər büdcəmin yarısı idi. Özümə nifrət etməyə başladım. Axmaq, axmaq adam! Niyə dayana bilmirsən? Niyə bu oyun səni bu qədər ələ keçirib? Ancaq sonra fikirləşdim - bəlkə də mən bu oyunda itirmirəm, bəlkə də mən itirdiklərimi geri qaytarmağa çalışıram? Bəlkə mən əslində real həyatdakı boşluğu doldurmağa çalışıram?

Və sonra bir gün, gecə saat 2-də, yenə oynayarkən, qəfildən dayandım. Telefonu yerə qoydum. Otaqda qaranlıq, pəncərədən küçə işığı süzülür. Mən güzgüyə baxdım - və orada özümü gördüm. Yorğun, qarışıq, itmiş adam. Amma birdən mənə elə gəldi ki, bu adamı tanımıram. Bu mən deyiləm. Bu, sadəcə mənim qorxularımın, narahatlığımın, tənhalığımın bir surətidir. Və mən qərar verdim - bu axşam dəyişəcəm. Yox, oyunu atmıram. Amma ona başqa cür baxıram.

İndi mən həftədə bir dəfə, cümə axşamları oynayıram. Bir saat. Müəyyən məbləğlə - 50 manat. Qazanıram - əla, uduzuram - problem deyil. Çünki mən başa düşdüm ki, mostbet descargar al móvil - bu mənim üçün bir qaçış vasitəsi idi, amma qaçmaq həll deyil. Qaçışdan sonra geri qayıtmalısan. Və mən qayıtdım. Həyat yoldaşımla danışdım, işdə məsələləri həll etməyə başladım, dostlara zəng vurdum. Oyun isə qaldı - amma indi o, mənim stres atma üsulumdur, yoxsa həyatımdakı əsas yer.

Bilirsiniz, mən bu təcrübədən bir şey öyrəndim. Hər bir insanın öz qaçış yolu var. Kimisi spirtli içkiyə qaçır, kimisi işə, kimisi oyuna. Amma ən önəmlisi - qaçdığın yerdə özünü itirməmək. Mən bir anlıq itmişdim, amma tapdım. Və bu oyun mənə göstərdi ki, həyatda hər şey bir fırlanma kimidir - bəzən qazanırsan, bəzən uduzursan. Amma oyun davam edir. Və bu gözəldir. Çünki hər fırlanmada yeni bir şans var. Sadəcə onu necə istifadə edəcəyini bilməlisən.

İndi mən oynayanda gülümsəyirəm. Səbəb? Çünki bu, mənim seçimimdir. Mənim qaçışım deyil, mənim əyləncəmdir. Və hər dəfə tətbiqi açanda deyirəm - "mostbet descargar al móvil, amma bu dəfə mən sənə yox, sən mənə xidmət edirsən". Və bu hiss əvəzolunmazdır. Sizə də tövsiyə edirəm - hər şeyi ürəkdən qəbul edin, amma özünüzü itirməyin. Çünki ən böyük qələbə - bu, özünüzü tapmaqdır. Və mən onu tapdım. Yağışlı bazar günü axşamı, sadəcə bir düyməyə basaraq.